7.2.10.

Čežnja


Konačno je došao avgust, a sa njim i dugo iščekivani godišnji odmor. Planirali su da ga provedu kampujući na jezeru gde su se i upoznali.
Prvog dana odmora probudili su se otprilike u vreme kada bi budilnik trebao da zvoni. Pogledali su se, nasmejali i zagrljeni nastavili da spavaju. Spavali su skoro do podne.
Ustali su i doručkovali. Sudove su ostavili neoprane. Potrpali su stvari u auto i puni entuzijazma krenuli na put. Nakon dve stotine metara, uradio je polukružno skretanje i uputio se ka kući. Nije bila sigurna da li je zavrnut glavni ventil za vodu. Znala je ona da ga je on zavrnuo, ali nisu odmakli daleko, pa zašto da ne provere. A kada su se već vratili opraće i sudove.
Kada je sve po drugi put provereno, krenuli su na put. Njega je početni entuzijazam polako napuštao. Na odredište su stigli nešto pre sumraka. Bili su iznenađeni i oduševljeni jer su bili jedini kamperi.
Dok se mučio sa postavljanjem šatora, ona se kao mačka protezala u ležaljci i pravila planove za sutra. „Oh, Bože, došli smo na odmor, a ti razmišljaš kada ćemo obilaziti levu polovinu šume, a kada desnu.“, pomislio je i nastavio potvrdno da odgovara na njena pitanja.
Nakon više od pola sata nerviranja i tihih psovki, postavio je šator. Uspravio se iz klečećeg položaja i gledao u svojih ruku delo. Prišla mu je, poljubila ga i rekla: „ Izgleda da će veče biti toplo. Šta misliš da spavamo pod vedrim nebom?“
„ Odlična ideja“, bilo je sve što je rekao nameštajući ozaren osmeh na lice. Zapitao se zašto je tako nemoćan pred tim krupnim okicama. „Bože, opet Ja. Zar je nisi mogao napraviti kao malo manju napast?“ Ostao je uskraćen za odgovor.
Ostatak dnevne svetlosti iskoristio je da zapali vatru i spremi sve za roštiljanje. Kasnije su jeli, pričali, smejali se...uživali. Potom je ona počela da zeva.
Osmehnuo se i otišao da iznese vreću za spavanje iz auta. Namestio ju je u blizini vatre koja se polako gasila. Raspremio se i zavukao u vreću, da je zagreje pre no što ona legne.
Pratio ju je pogledom dok je obavljala uobičajene rituale pred spavanje. Uživao je u svakom njenom pokretu.
Pre nego što se raspremila, osvrnula se nekoliko puta oko sebe. Zatim je zavidnom brzinom skinula višak odeće, uredno je spakovala na stolicu i zavukla se pored njega. Bacio je pogled na odeću koju je on razbacao okolo dok se raspremao, i uzdahnuo.
Okrenula se ka njemu i poljubila ga. Zakikotala se, okrenula mu leđa i počela da se gnezdi u njegovom naručju. Nedugo potom, zaspala je. On je ostao budan. Osluškivao je zvukove prirode i posmatrao je. „ Sve u svemu, bio je ovo lep dan.“, pomislio je. Pažljivo ju je poljubio u koren vrata. Razmišljao je o tome koliko je voli i koliko ga usrećuje. Osmehnuo se, i sa osmehom utonuo u oprezan san.
Tokom noći budio se nekoliko puta. Proveravao je da li ona spava, da li se naoblačilo, da im nije prišla neka životinja.
Pred zoru, zrak sunca pokušao je da ga probudi bodući ga u  oko. Još uvek u polusnu, na usnama je osetio najnežniji poljubac koji je izazvao laku jezu u njemu.
Uzbuđen, otvorio je oči. Izgubljeno je trepnuo nekoliko puta. Dok se količina endorfina u njegovom krvotoku naglo spuštala, shvatio je da leži u svom malom krevetu. Sam.

1 коментар: